Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzechy włoskie i banany- duet doskonały:)
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 35
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 117
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 94
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 260
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 35
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 117
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 94
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 260
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik nagrzewamy do 170 st. C- dolna grzałka. Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy na przemian jedno jajko i łyżkę mąki. Następnie pozostałą mąkę, sodę i proszek. Orzechy włoskie rozdrabniamy, a banany kroimy w spore kawałki, które obtaczamy w mące, żeby nie opadały podczas pieczenia. Mieszamy łyżką z surowym ciastem, a następnie przekładamy do foremki wysmarowanej masłem i posypaną bułka tartą. Wyrównujemy i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy około 50 minut do suchego patyczka. Przestudzone, dekorujemy cukrem pudrem:)