Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 18-05-2022
Sezon rabarbarowy w pełni więcej trzeba go wykorzystać na różne sposoby dziś ciasto z rabarbarem idealne do popołudniowej kawki w ogrodzie.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12024
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 139
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8838
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155490
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1197
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12024
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 139
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8838
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155490
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1197
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę i wstawić do lodówki.Rabarbar umyć ,pokroić zasypać cukrem i cynamonem.
Masło rozpuścić zostawić do ostygnięcia.Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym dodaj wystudzone masło,ocet i mleko.Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia.Ciasto dokładnie wymieszaj.Blaszkę o wymiarach 26x34 wyłóż papierem do pieczenia,wylej ciasto na wierzch ułóż odciśnięty rabarbar i posyp kruszonką.Piecz 35-40 minut w temperaturze 180st.Odciśniety sok możesz wykorzystać do zrobienia lemoniady.