Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 18-05-2022
Sezon rabarbarowy w pełni więcej trzeba go wykorzystać na różne sposoby dziś ciasto z rabarbarem idealne do popołudniowej kawki w ogrodzie.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112842
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 129
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 298
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 387
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 684
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112842
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 129
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 298
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 387
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 684
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę i wstawić do lodówki.Rabarbar umyć ,pokroić zasypać cukrem i cynamonem.
Masło rozpuścić zostawić do ostygnięcia.Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym dodaj wystudzone masło,ocet i mleko.Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia.Ciasto dokładnie wymieszaj.Blaszkę o wymiarach 26x34 wyłóż papierem do pieczenia,wylej ciasto na wierzch ułóż odciśnięty rabarbar i posyp kruszonką.Piecz 35-40 minut w temperaturze 180st.Odciśniety sok możesz wykorzystać do zrobienia lemoniady.