Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszne, szybkie i łatwe ciasto idealnie nada się na smaczny deser.
Mikser, piekarnik
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 62
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10348
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 115
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1015
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 62
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10348
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 115
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1015
Składniki
Rozgrzać piekarnik do temp. 180°C. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia (lub wysmarować masłem i posypać bułką tartą).
Rozpuścić masło. Do miksera wsypać cukier, cukier wanilinowy, dodać jajka i wymieszać.
Dodać roztopione masło, mąkę, skrobię ziemniaczaną, proszek do pieczenia i mleko i wyrobić ciasto. Przelać ciasto do formy, ułożyć na nim owoce. Piec ok. 40 min (180°C). Po upieczeniu odstawić do całkowitego ostudzenia. Ciasto jest gotowe. Dodatkowo można je posypać cukrem pudrem. Smacznego !!