Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto najlepszy dowód na to, że smaczny deser wcale nie musi być czasochłonny i trudny. Ciasto w 5 minut z pewnością spodoba się wszystkim zabieganym i początkujących kucharzom. Cała praca przy tym placku ogranicza się właściwie do zmieszania składników i wstawienia go do piekarnika. Ciasto najlepiej smakuje z sezonowymi owocami. Możesz sięgnąć po te, które akurat masz pod ręką. Doskonale sprawdzi się rabarbar, truskawki, maliny, jabłka lub śliwki. Ciekawym rozwiązaniem będzie również wymieszanie kilku gatunków owoców.
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 122
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 80
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 516
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 5299
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 122
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 80
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 516
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 5299
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto przełóż do dużej misy, a następnie miksuj przez 5 minut. Powinna w tym czasie powstać jasna i puszysta masa.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do temperatury 170 stopni, a blaszkę o wymiarach ok. 20 x 35 cm wyłóż papierem do pieczenia.
WOwoce obtocz w mąse, tak aby pokryła je cieniutką warstwą.
Wymieszaną masę na ciasto wylej równą warstwą na blaszce. Na wierzchu ułóż owoce.
Ciasto piecz przez 30-40 minut (do suchego patyczka). Przed podaniem warto oprószyć je niedużą ilością cukru pudru.