Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto najlepszy dowód na to, że smaczny deser wcale nie musi być czasochłonny i trudny. Ciasto w 5 minut z pewnością spodoba się wszystkim zabieganym i początkujących kucharzom. Cała praca przy tym placku ogranicza się właściwie do zmieszania składników i wstawienia go do piekarnika. Ciasto najlepiej smakuje z sezonowymi owocami. Możesz sięgnąć po te, które akurat masz pod ręką. Doskonale sprawdzi się rabarbar, truskawki, maliny, jabłka lub śliwki. Ciekawym rozwiązaniem będzie również wymieszanie kilku gatunków owoców.
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 87
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 2145
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 103
Gęste danie jednogarnkowe z kaszą pęczak, boczkiem i kalafiorem. Proste w wyk...
Odsłon: 129
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 87
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 2145
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 103
Gęste danie jednogarnkowe z kaszą pęczak, boczkiem i kalafiorem. Proste w wyk...
Odsłon: 129
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto przełóż do dużej misy, a następnie miksuj przez 5 minut. Powinna w tym czasie powstać jasna i puszysta masa.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do temperatury 170 stopni, a blaszkę o wymiarach ok. 20 x 35 cm wyłóż papierem do pieczenia.
WOwoce obtocz w mąse, tak aby pokryła je cieniutką warstwą.
Wymieszaną masę na ciasto wylej równą warstwą na blaszce. Na wierzchu ułóż owoce.
Ciasto piecz przez 30-40 minut (do suchego patyczka). Przed podaniem warto oprószyć je niedużą ilością cukru pudru.