Ciasto- Walentynkowe Love
Składniki
- margaryna, 1 kostka
- mleko, 50 ml
- Mąka pszenna, 2 szklanki
- cukier, 0,5 szklanki
- Jaja, 5 sztuk
- soda, 0,5 łyżeczki
- proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
- kakao, 5 łyżek
- arakowy aromat do ciasta, 1 łyżeczka
- kawa rozpuszczalna, 1 łyżeczka
- rodzynki, 0,5 szklanki
- polewa czekoladowa, 1 opakowanie
- sól, 1 szczypta
Składniki
- margaryna, 1 kostka
- mleko, 50 ml
- Mąka pszenna, 2 szklanki
- cukier, 0,5 szklanki
- Jaja, 5 sztuk
- soda, 0,5 łyżeczki
- proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
- kakao, 5 łyżek
- arakowy aromat do ciasta, 1 łyżeczka
- kawa rozpuszczalna, 1 łyżeczka
- rodzynki, 0,5 szklanki
- polewa czekoladowa, 1 opakowanie
- sól, 1 szczypta

Etapy przygotowania
Margarynę rozpuszczamy w rondelku, dodajemy mleko oraz cukier, na koniec kakao i kawę. Całość odstawiamy do przestudzenia.
Żółtka jaj oddzielamy od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Do żółtek dodajemy zawartość rondelka. Przesiewamy mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Dodajemy zapach arakowy. Na koniec dodajemy pianę z białek delikatnie mieszając, a następnie rodzynki. Ciasto przelewamy do tortownicy i pieczemy przez 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Ciasto dekorujemy polewą czekoladową oraz masą plastyczną do dekoracji ciast.
Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 151
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 151



Składniki
- margaryna, 1 kostka
- mleko, 50 ml
- Mąka pszenna, 2 szklanki
- cukier, 0,5 szklanki
- Jaja, 5 sztuk
- soda, 0,5 łyżeczki
- proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
- kakao, 5 łyżek
- arakowy aromat do ciasta, 1 łyżeczka
- kawa rozpuszczalna, 1 łyżeczka
- rodzynki, 0,5 szklanki
- polewa czekoladowa, 1 opakowanie
- sól, 1 szczypta
Margarynę rozpuszczamy w rondelku, dodajemy mleko oraz cukier, na koniec kakao i kawę. Całość odstawiamy do przestudzenia.
Żółtka jaj oddzielamy od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Do żółtek dodajemy zawartość rondelka. Przesiewamy mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Dodajemy zapach arakowy. Na koniec dodajemy pianę z białek delikatnie mieszając, a następnie rodzynki. Ciasto przelewamy do tortownicy i pieczemy przez 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Ciasto dekorujemy polewą czekoladową oraz masą plastyczną do dekoracji ciast.
Wygląda obłędnie a smakuje napewno jeszcze lepiej :)
Ciasto wygląda znakomicie :]