Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34915
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16982
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34915
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16982
Składniki
Margarynę rozpuszczamy w rondelku, dodajemy mleko oraz cukier, na koniec kakao i kawę. Całość odstawiamy do przestudzenia.
Żółtka jaj oddzielamy od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Do żółtek dodajemy zawartość rondelka. Przesiewamy mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Dodajemy zapach arakowy. Na koniec dodajemy pianę z białek delikatnie mieszając, a następnie rodzynki. Ciasto przelewamy do tortownicy i pieczemy przez 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Ciasto dekorujemy polewą czekoladową oraz masą plastyczną do dekoracji ciast.