Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na waniliowe ciasto z kawałkami czekolady jako baza do tortów i ciast warstwowych.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9563
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3162
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6644
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9563
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3162
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6644
Składniki
Do miski przesiewamy mąką, proszek do pieczenia i sodę. Wsypujemy łezki czekoladowe i mieszamy. W drugiej misce masło o temperaturze pokojowej ubijamy z cukrem. Dodajemy wanilię, jedno po drugim jajka i miksujemy aż składniki się połączą. Do masy jajecznej dodajemy suche składniki na 2x i mieszamy szpatułką. Przelewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w funkcji góra dół w 180℃ przez 45-50 minut. Po upieczeniu pozostawiamy w formie do wystudzenia. Uwagi: Ciasto należy nasączyć.