Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 998
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4622
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1269
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 998
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4622
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1269
Składniki
Ciasto:Białka ubić.Stopniowo dodawać cukier i żółtka.Połączyć z mąkami wymieszanymi z proszkiem do pieczenia.Ciasto wlać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach 25/40 cm.Piec w temperaturze 180stopni przez 30min.
Masa budyniowa:Szklankę mleka zagotować z cukrem.W pozostałym mleku roztrzepać żółtka i obie mąki.Wlać na gotujące mleko.Margarynę utrzeć.Dodawać przestudzony budyń.Mase budyniową podzielić na 2części.Do jednej wsypać kakao do drugiej wlać sok z cytryny.
Wykonanie ciasta:Ostudzone ciasto przekroić wzdłuż.Mleko w puszce zalać wodą.Gotować na małym ogniu 3 godziny.Jeden plat ciasta posmarować dżemem i masą z kakao(kładzioną w odstępach)Między masę kakaową włożyć masę cytrynową.Na masie wyłożyć karmel(w odstępach)Przykryć drugim płatem ciasta.Polać polewa.Udekorować wg. uznania.Polewa:50g.margaryny,3łyżki kakao,3łyżki cukru,3łyżki wody.Wode z cukrem zagotować dodać margaryne i na koncu kakao chwilke zagotowac i posmarowac ciasto.