Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 77
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5530
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2590
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 77
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5530
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2590
Składniki
Ciasto:Białka ubić.Stopniowo dodawać cukier i żółtka.Połączyć z mąkami wymieszanymi z proszkiem do pieczenia.Ciasto wlać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach 25/40 cm.Piec w temperaturze 180stopni przez 30min.
Masa budyniowa:Szklankę mleka zagotować z cukrem.W pozostałym mleku roztrzepać żółtka i obie mąki.Wlać na gotujące mleko.Margarynę utrzeć.Dodawać przestudzony budyń.Mase budyniową podzielić na 2części.Do jednej wsypać kakao do drugiej wlać sok z cytryny.
Wykonanie ciasta:Ostudzone ciasto przekroić wzdłuż.Mleko w puszce zalać wodą.Gotować na małym ogniu 3 godziny.Jeden plat ciasta posmarować dżemem i masą z kakao(kładzioną w odstępach)Między masę kakaową włożyć masę cytrynową.Na masie wyłożyć karmel(w odstępach)Przykryć drugim płatem ciasta.Polać polewa.Udekorować wg. uznania.Polewa:50g.margaryny,3łyżki kakao,3łyżki cukru,3łyżki wody.Wode z cukrem zagotować dodać margaryne i na koncu kakao chwilke zagotowac i posmarowac ciasto.