Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne połączenie jabłek z ciastem kakaowym :-)
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93435
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2607
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3466
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1569
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2239
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93435
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2607
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3466
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1569
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2239
Składniki
Jabłka obieramy, drążymy i kroimy w kostkę. W misce ucieramy jajka z cukrem, dolewamy olej, sypiemy mąkę, sodę, kakao. Wszystko ucieramy. Dodajemy rodzynki i orzechy oraz jabłka. Mieszamy. Prostokątną (33x20cm) blachę smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą. Następnie wykładamy ciasto. Masa jest bardzo gęsta i z trudem się wykłada. Mój sposób na to jest taki, że najpierw wykładam część masy z jabłkami, później troszkę samych jabłek równomiernie i na koniec przykrywam pozostałym ciastem wklepując delikatnie jabłka w środek. Pieczemy ok. 40 min. w temperaturze 180 stopni C. Można posypać cukrem pudrem jak wystygnie. Smacznego :-)