Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne połączenie jabłek z ciastem kakaowym :-)
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 3015
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 243
Gryczany makaron soba z kurczakiem w azjatyckim stylu. Z kapustą pak choi, po...
Odsłon: 104
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 3015
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 243
Gryczany makaron soba z kurczakiem w azjatyckim stylu. Z kapustą pak choi, po...
Odsłon: 104
Składniki
Jabłka obieramy, drążymy i kroimy w kostkę. W misce ucieramy jajka z cukrem, dolewamy olej, sypiemy mąkę, sodę, kakao. Wszystko ucieramy. Dodajemy rodzynki i orzechy oraz jabłka. Mieszamy. Prostokątną (33x20cm) blachę smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą. Następnie wykładamy ciasto. Masa jest bardzo gęsta i z trudem się wykłada. Mój sposób na to jest taki, że najpierw wykładam część masy z jabłkami, później troszkę samych jabłek równomiernie i na koniec przykrywam pozostałym ciastem wklepując delikatnie jabłka w środek. Pieczemy ok. 40 min. w temperaturze 180 stopni C. Można posypać cukrem pudrem jak wystygnie. Smacznego :-)