Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam ciasto na długi weekend, uwielbiam piecz ciasto jak zawsze mam na coś słodkiego.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7566
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2594
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7566
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2594
Składniki
Oddzielić białka od żółtek. Z białek ubić pianę z cukrem, dodawać po jednym żółtku, na koniec wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać na gładką masę. Piec 20 minut w temperaturze 180°C. Budynie śmietankowe wymieszać 1 szkl. wody a 2 szkl. ugotować w garnku z cukrem. Jak się zagotuje to wlać do garnka budynie i wymieszać. Po zagotowaniu wyspać do budyniu galertki. Ostudzić i utrzeć z margaryną. Do utartej masy wrzucić pokrojone ananasy. Sokiem z ananasów nasączyć biszkopt. Na biszkopt wyłożyć krem, a całość posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego :)