Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i aromatyczne ciasto , krem o aksamitnej konsystencji oraz pachnący ananasem, równie smaczne ananasy, sprawiają ,że ciasto zachwyci wielu.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm, blender robot
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2551
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 368
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4362
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2551
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 368
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4362
Składniki
Szpinak umyć, zblendować. Mąki przesiać wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka ubić na puszysto z cukrem, wymieszać z produktami sypkimi, dodać szpinak i całość wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 34 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub suchego patyczka. Wystudzić, przekroić na połowę.
Z ananasów odlać syrop , 1 szklanka , zagotować rozpuścić galaretkę krystaliczną pozostawić do zakrzepnięcia. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej , pozostawić do wystudzenia, Śmietanę ubić na sztywno , dodać ser mascarpone, wymieszać, dodawać stopniowo czekoladę cały czas mieszając, dodać krzepnącą galaretkę , wymieszać, wyłożyć na ciasto.
Przykryć drugą połową , ułożyć ananasy.
Galaretki o smaku truskawkowym rozpuścić w 3 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia, krzepnącą wyłożyć na ciasto. Posypać płatkami migdałowymi.
Schłodzić w lodówce, około 3 godzin , podzielić na porcje.