Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bezy słodkością uzupełniają ciasto!
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 537
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2736
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 744
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 3611
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 537
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2736
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 744
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 3611
Składniki
Ciasto: Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami. Wsypujemy mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i kakao. Miksujemy. Na końcu dodajemy pianę ubitą z białek. Mieszamy, wykładamy na formę 25/36 i pieczemy do 35 minut w 180 stopniach.
Masa: Żółtka ucieramy na parze z cukrem. Następnie studzimy i łączymy z utartymi masłami. Dodajemy alkohol i porcjami serek mascarpone. Nadal ucieramy. Ciasto smarujemy dżemem i wykładamy masę w którą dajemy beziki, wyrównujemy wierzch aby nie było ich widać. Potrzepujemy rozkruszonymi herbatnikami.