Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
…bardzo lubię takie ciasta, bita śmietana, jeżyny, truskawki i galaretka. Zazwyczaj piekę biszkoptowy spód, tym razem było pyszne ciasto z białą czekoladą. Moje jest dość wysokie takie chciałam więc zrobiłam je w tortownicy o średnicy 18cm ale z powodzeniem można użyć większej.
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17194
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 115
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 106
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4857
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7532
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17194
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 115
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 106
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4857
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7532
Składniki
Mleko wlewamy do rondelka, dodajemy połamaną czekoladę i podgrzewamy do roztopienia się czekolady. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy olej, śmietanę i czekoladę z mlekiem. Następnie dodajemy stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Wykładamy na posmarowaną i posypaną np kaszą manną tortownice. Pieczemy ok 35-40 minut w 170st. Ciasto studzimy. Mi urosła „górka” obcięłam nożem i zjadłam ; )
Zimną śmietanę 30% ubijamy dodając cukier puder do smaku, i na koniec żelatynę. Całość wykładamy na ciasto; wstawiamy do lodówki.
Na bitej śmietanie układamy owoce i zalewamy tężejącą galaretką, ponownie wstawiając do lodówki najlepiej na całą noc.