Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z cukierkami
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1162
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 201
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2225
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4277
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1162
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 201
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2225
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4277
Składniki
1. Białka ubijamy na sztywną pianę. 2. Następnie wsypujemy cukier i cukier waniliowy. Ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru. 3. Dodajemy olej. Chwilę ubijamy. 4. Wsypujemy obie mąki, proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. 5. Do ciasta dajemy kilka cukierków. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 18 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch dajemy lentilki. 6. Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 170 stopni. 7. Gotowe! Smacznego!