Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudownie czekoladowe, wilgotne w środku ciasto z warzywa, jakim jest... burak! Warto pozbyć się wszelkich obiekcji i spróbować tego genialnego deseru. Zaskoczcie swoich bliskich i podajcie ten cymes jako dodatek do popołudniowej kawy lub herbaty. Jesteśmy ciekawi, czy zgadną, co wchodzi w jego skład.
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 649
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4426
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 1710
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1285903
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 649
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4426
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 1710
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1285903
Składniki
Ugotowane, obrane buraki blendujemy mikserem. Do warzyw dodajemy jajka i olej. Całość miksujemy.
Do osobnej miski przesiewamy mąkę. Dodajemy proszek do pieczenia, kakao i cukier. Całość mieszamy.
Do mokrych składników stopniowo dodajemy suche składniki. Wszystko razem mieszamy, pozbywamy się grudek.
Czekoladę ścieramy na tarce na grubych oczkach i dodajemy ją do surowego ciasta.
Ciasto przelewamy do kwadratowej formy 24 x 24 cm wyścielonej papierem do pieczenia. Ciasto czekoladowe z buraka pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 35 minut (do suchego patyczka).