Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto z suszoną żurawiną i jabłuszkami.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13542
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 866
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13542
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 866
Składniki
Całe jajka wbijamy do miski i miksujemy z cukrem na jednolitą masę. Potem dodajemy olej i dalej miksujemy. Następnie mąkę tortową wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kardamonem i cynamonem ( dodajemy partiami cały czas miksując ). Obieramy jabłka i kroimy w dość dużą kostkę, dodajemy do ciasta, dokładnie mieszamy ze sobą. Przygotowujemy foremkę silikonową w kształcie serca i ciasto przekładamy do formy. Wierzch ciasta dekorujemy żurawiną suszoną. Wkładamy ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i pieczemy przez około 50 minut do tzw. suchego patyczka. Chłodne ciasto oprószamy cukrem pudrem. Smacznego !