Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 296
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2749
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 890
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1647
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14431
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 296
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2749
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 890
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1647
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14431
Składniki
ciasto:
ubić białka, a następnie dodać cukier, cukier waniliowy, żółtka oraz proszek do pieczenia z mąką i budynie czekoladowe i delikatnie wymieszać
piec ok 40 min w temp. 175 stopni C
krem:
przygotować budyń (2 budynie w 3 szklankach mleka) i ostudzić
budyń utrzeć z margaryną i chałwą
ostudzone ciasto przekroić na pół, a następnie przełożyć masą chałwową
cienką warstwę masy położyć na wierzch ciasta, udekorować kakao lub startą gorzką czekoladą