Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 979
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4600
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1246
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 979
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4600
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1246
Składniki
ciasto:
ubić białka, a następnie dodać cukier, cukier waniliowy, żółtka oraz proszek do pieczenia z mąką i budynie czekoladowe i delikatnie wymieszać
piec ok 40 min w temp. 175 stopni C
krem:
przygotować budyń (2 budynie w 3 szklankach mleka) i ostudzić
budyń utrzeć z margaryną i chałwą
ostudzone ciasto przekroić na pół, a następnie przełożyć masą chałwową
cienką warstwę masy położyć na wierzch ciasta, udekorować kakao lub startą gorzką czekoladą