Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest mięciutkie, mało kaloryczne i bardzo, bardzo smaczne. Na dodatek łatwe w przygotowaniu. Serdecznie polecam.
Super propozycja na kolację, do pracy lub na różne inne okazje.
Odsłon: 4393
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 798
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 42
Super propozycja na kolację, do pracy lub na różne inne okazje.
Odsłon: 4393
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 798
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 42
Składniki
Keksówkę o wymiarach 12x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Cukinię umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Odcisnąć z soku, który się pojawi i napełnić nią dwie szklanki. Mąkę, sodę i proszek do pieczenia przesiać przez sito do miski. Dodać jajka, olej, ekstrakt waniliowy, a na koniec dodać cukinię. Wszystko dokładnie wymieszać, najlepiej drewnianą łyżką. Tak powstałą masą napełnić foremkę. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 50-55 minut. Pod koniec pieczenia sprawdzić patyczkiem czy już można wyjąć z piekarnika. Po całkowitym wystudzeniu polać lukrem.