Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto z dynią pod bezową chmurką"
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kana...
Odsłon: 910
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 6802
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kana...
Odsłon: 910
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 6802
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto. Włóż do lodówki na 60 min. Ciastem wylep spód i boki formy do tarty. Piecz ok. 15 min w temp. 200°C.
Żelatynę rozpuść w gorącym mleku. Śmietankę ubij na sztywno. Twaróg utrzyj z cukrem. Wlej przestudzoną żelatynę, zmiksuj. Dodaj ubitą śmie- tankę, wymieszaj. Masę przełóż na wystudzony spód. Wstaw do lodówki.
Z mleka i proszku ugotuj budyń. Do masła dodaj cukier i przyprawy, zmiksuj. Stopniowo dodawaj wystudzony budyń i purée z dyni. Przełóż na masę serową, włóż do lodówki na ok. 5 godz.
Białka z cukrem miksuj około 2 minuty w kąpieli wodnej. Zdejmij z kąpieli i miksuj, aż piana będzie sztywna i lśniąca. Przełóż na ciasto, opal palnikiem.
(bez czasu oczekiwania): 40 minut. Porcja: 440 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie