Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Porzeczkowy musik w takim słodkim cieście to dopełnienie smaku!
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 87
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1204
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 198
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 87
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1204
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 198
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe składniki i mieszamy. Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach na blaszce o wymiarze 25/36. Krem budyniowy: Na mleku gotujemy budyń. Studzimy i łączymy z utartym masłem. Dodajemy cukier puder do smaku wraz z alkoholem.
Warstwa porzeczkowa: Dżem zagotowujemy i rozpuszczamy w nim galaretki, gdy zaczną tężeć dajemy na delicje Przełożenie ciasta: Biszkopt- krem- delicje- warstwa porzeczkowa- herbatniki- kajmak- herbatniki dekorujemy smarując kremem i posypujemy posypką kolorową cukrową