Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio chodziło za mną ciasto z gruszkami. Zajrzałam na stronę domowej cukierenki i znalazłam ciekawy przepis na ciasto z gruszkami. Proponuję to ciasto z drobnymi zmianami.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10472
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6037
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5328
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12894
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4635
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10472
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6037
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5328
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12894
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4635
Składniki
Wszystkie składniki zagnieść na gładkie ciasto, wylepić dno tortownicy o średnicy 28 cm. Podpiec w 170 stopniach przez około 15 - 20 minut. Następnie przygotowujemy nadzienie. Gruszki obrać i pokroić w kostkę. Zalać połową wody, zasypać cukrem. Gotować kilka minut aby zmiękły, ale się nie rozgotowały. Budyń rozrobić w drugiej połowie wody, wlać do gruszek, zagotować. Dodać sok z cytryny. Wyłożyć na podpieczony spód.
Białka ubić z solą i cukrem, dodać kokos. Wyłożyć na budyń. Piec jeszcze około 30 minut w 160 stopniach.
Po wystudzeniu zajadamy ze smakiem :-).