Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z imbirem"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 119
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 69
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 119
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 69
Składniki
Do przesianej mąki dodaj proszek do pieczenia oraz cynamon, wymieszaj. Do miski włóż miękkie masło lub margarynę, zmiksuj na puch. Następnie dodaj cukier, cukier wanilinowy i miód. Miksuj ok. 5 min. Nie przerywając ucierania, dodawaj po jednym jajku oraz mleko.
Na koniec dodaj skórkę pomarańczową, imbir oraz czekoladę; wymieszaj. Ciasto przelej do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piecz ok. 45 minut do tzw. suchego patyczka w temp. 180°C. Wystudź.
Płatki migdałowe upraż na rozgrzanej patelni. Polewą udekoruj wierzch i boki wystudzonego ciasta. Wierzch posyp uprażonymi płatkami migdałowymi oraz imbirem i jeszcze oprósz cukrem pudrem.Źródło: Świat i Ludzie