Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam nadzieję że zgodzicie się ze mną że ciasto z jabłkami się nigdy nie znudzi. Jest tyle przepisów na to ciasto , a ciągle dodajemy nowe, ulepszamy, upiększmy ,wzbogacamy smak dodatkami. Moje dzisiejsze ciasto zawsze smaczne i kuszące swoim smakiem, a także lubiane przez większość. Bardzo proste w wykonaniu i z dostępnych składników jakie zazwyczaj są w naszych domach. Polecam.
blaszka, mikser, sitko, papier do pieczenia, miska,
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 321
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 725
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 743
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 321
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 725
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 743
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Składniki
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną masę. Cały czas ubijając dodać cukier wymieszany z cukrem waniliowym oraz żółtka. Następnie przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do średniej wielkości blaszki wyłożonej papierem do pieczenia , lub jak kto woli wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Piec w średnio nagrzanym piekarniku około 40 minut( do suchego patyczka). Wystudzić i przekroić na pół. Przygotowanie jabłek. Jabłka zetrzeć na tarce grube oczka, uprażyć dodając cukier i cynamon. Wyłączyć gaz, a do gorących jabłek wsypać galaretki i dokładnie wymieszać do rozpuszczenia galaretek. Spód włożyć z powrotem do blaszki, na spód ciasta wyłożyć masę jabłkową, nakryć drugim plackiem ciasta. Pozostawić do całkowitego wystygnięcia, oprószyć cukrem pudrem. Smacznego.