Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poza jabłkami są orzechy i rodzynki. Długo zachowuje świeżość
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 166
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 976
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8759
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3092
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 166
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 976
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8759
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3092
Składniki
Jabłka obrać i pokroić w kostkę.
Jajka utrzeć z cukrem i dodawać po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oraz olej. Dokładnie wymieszać.Wlać sok z cytryny i zapach.
Wsypać orzechy, rodzynki , jabłka i delikatnie wymieszać najlepiej łyżką, gdyż masa zrobi się dość gęsta.
Ciasto przełożyć do podłużnej blaszki i piec w tem.180st.C przez ok. godzinę. Ciasto przed wyjęciem należy sprawdzić patyczkiem, czy w środku jest upieczone. SMACZNEGO!