Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto zawsze wychodzi, nie ma innej opcji. :-)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4270
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7253
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85502
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4270
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7253
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85502
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w kostkę, zasypać cukrem. Dodać bakalie, wymieszać i odstawić na godzinę do chłodnego miejsca. Następnie wbić jajka, dodać mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Ciasto wyłożyć do wąskiej blaszki wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec w średnio nagrzanym piekarniku około 45 min. Smacznego.