Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto zawsze wychodzi, nie ma innej opcji. :-)
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 339
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 241
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 339
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 241
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w kostkę, zasypać cukrem. Dodać bakalie, wymieszać i odstawić na godzinę do chłodnego miejsca. Następnie wbić jajka, dodać mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Ciasto wyłożyć do wąskiej blaszki wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec w średnio nagrzanym piekarniku około 45 min. Smacznego.