Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe połączenia kruchego ciasta, orzeźwiających, kruchych jabłek i słodkiego, rozpływającego się w ustach, budyniu. Ciasto jest naprawdę pyszne. Polecam, tym bardziej, że ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu.
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3195
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 629
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2314
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3195
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 629
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2314
Składniki
Jabłka obrać i pokroić w grube plasterki. Oprószyć cynamonem. W misce wymieszać przesianą mąkę z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. W osobnej szklance rozbełtać jajka ze śmietaną. Wlać do mąki i przemieszać składniki widelcem. Dodać pokrojone w kostkę masło. Zagnieść całość na jednolite ciasto i wstawić do lodówki na czas przygotowywania budyniu. Zagotować litr mleka, a w pozostałej części rozpuścić budynie (jeśli używamy budyniu bez cukru, dosłodzić zawiesinę zgodnie z przepisem na opakowaniu). Całość wlać na gotujące mleko i mieszać do zgęstnienia całości - ok. 2-3 minut. Blachę o wymiarach około 20x35cm wyłożyć papierem do pieczenia. Połowę ciasta rozwałkować i wyłożyć nim dno blachy, ponakłuwać widelcem. Na cieście równomiernie ułożyć kawałki jabłek, a następnie wylać na nie budyń. Na koniec rozwałkować drugą część ciasta i położyć na budyniu. Ponownie ponakłuwać z wierzchu widelcem. Piec 45-50 minut w 180stopniach. Kroić po wystudzeniu, można posypać cukrem pudrem.