Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z jabłkami, które dosłodziłam stewią zamiast dużej ilości cukru.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4938
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13349
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5825
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7491
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4938
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13349
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5825
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7491
Składniki
Jabłka obrać, umyć, i pokroić w kostkę. Oprószyć lekko mąką i wymieszać., Liście stewii dokładnie umyć i osuszyć a potem posiekać i wrzucić do miski. Wbić do niej jajka, wsypać cukier i ubić. Potem wlać olej, mleko i jogurt i chwilę mieszać. Na koniec przesiać mąkę razem z kakao, cynamonem i proszkiem do pieczenia i wymieszać ciasto. Następnie dodać jabłka i wymieszać. Tortownicę o średnicy 23 cm wysmarować margaryną i posypać mąką a potem wyłożyć ciasto i wyrównać lekko powierzchnię. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 40 minut a po upieczeniu przestudzić i posypać cukrem pudrem.