Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś na szybko i na słodko do kawy. Z dodatkiem sezonowych jagód i soczystych gruszek
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 165
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 134
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 96
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 165
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 134
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 96
Składniki
Żółtka ucieramy z cukrem i margaryną, dodajemy mąkę z proszkiem i sodą, śmietanę, olej i aromat. Wykładamy ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej wiórkami, następnie układamy gruszki i borówki (mogą być dowolne owoce sezonowe). Ubijamy na sztywno pianę, wsypujemy cukier, następnie mąkę z proszkiem, stopioną margarynę i wiórki. Wykładamy na owoce i pieczemy w temperaturze 180 stopni 35 minut.