Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś na szybko i na słodko do kawy. Z dodatkiem sezonowych jagód i soczystych gruszek
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10388
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5987
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5313
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12826
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4579
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10388
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5987
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5313
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12826
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4579
Składniki
Żółtka ucieramy z cukrem i margaryną, dodajemy mąkę z proszkiem i sodą, śmietanę, olej i aromat. Wykładamy ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej wiórkami, następnie układamy gruszki i borówki (mogą być dowolne owoce sezonowe). Ubijamy na sztywno pianę, wsypujemy cukier, następnie mąkę z proszkiem, stopioną margarynę i wiórki. Wykładamy na owoce i pieczemy w temperaturze 180 stopni 35 minut.