Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś na szybko i na słodko do kawy. Z dodatkiem sezonowych jagód i soczystych gruszek
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 72
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31233
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 396
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 72
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31233
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 396
Składniki
Żółtka ucieramy z cukrem i margaryną, dodajemy mąkę z proszkiem i sodą, śmietanę, olej i aromat. Wykładamy ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej wiórkami, następnie układamy gruszki i borówki (mogą być dowolne owoce sezonowe). Ubijamy na sztywno pianę, wsypujemy cukier, następnie mąkę z proszkiem, stopioną margarynę i wiórki. Wykładamy na owoce i pieczemy w temperaturze 180 stopni 35 minut.