Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto które zrobisz bez użycia miksera
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1105
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1105
Składniki
Jajka wymieszaj z cukrami i szczyptą soli Dodaj olej i maślankę, połącz Wsyp mąkę i proszek do pieczenia, wymieszaj (mogą zostać grudki) Jagody podziel na pół, do jednej części wsyp łyżeczkę mąki i wymieszaj Jagody z mąką dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj Ciasto przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia Na wierzch wysyp drugą część jagód Kruszonka: wszystkie składnik rozetrzyj ze sobą do uzyskania okruchów Ciasto posyp kruszonką Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 30 min (do suchego patyczka)