Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto z kardamonem"
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1275
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 682
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 693
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1275
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 682
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 693
Składniki
Krem: cytryny sparz, zetrzyj skórkę. Wyciśnij sok i wymieszaj go z jajkami, skórką i cukrem. Podgrzewaj, mieszając trzepaczką, aż krem zgęstnieje. Domieszaj masło dodawane po kawałeczku.Przetrzyj krem przez sitko, przełóż do słoika, wstaw do lodówki. Nagrzej piekarnik do 170°C.
Biszkopt: jajka umyj, rozbij, oddziel białka od żółtek. Białka ubij z cukrem na sztywno. Domieszaj roztrzepane żółtka, przesiane mąki, przyprawy i orzechy. Piecz 40 minut. Poncz: wodę wymieszaj z sokiem, cukrem i wódką. Ostudzone ciasto przekrój na 3 blaty i nasącz ponczem.
Torcik przełóż kremem, lekko dociśnij. Czekoladę na polewę rozpuść z masłem, polej ciasto. Zostaw,by zastygła.Źródło: Naj