Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto z kardamonem"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 272
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1114
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 272
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1114
Składniki
Krem: cytryny sparz, zetrzyj skórkę. Wyciśnij sok i wymieszaj go z jajkami, skórką i cukrem. Podgrzewaj, mieszając trzepaczką, aż krem zgęstnieje. Domieszaj masło dodawane po kawałeczku.Przetrzyj krem przez sitko, przełóż do słoika, wstaw do lodówki. Nagrzej piekarnik do 170°C.
Biszkopt: jajka umyj, rozbij, oddziel białka od żółtek. Białka ubij z cukrem na sztywno. Domieszaj roztrzepane żółtka, przesiane mąki, przyprawy i orzechy. Piecz 40 minut. Poncz: wodę wymieszaj z sokiem, cukrem i wódką. Ostudzone ciasto przekrój na 3 blaty i nasącz ponczem.
Torcik przełóż kremem, lekko dociśnij. Czekoladę na polewę rozpuść z masłem, polej ciasto. Zostaw,by zastygła.Źródło: Naj