Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto z kardamonem"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27986
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27986
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
Krem: cytryny sparz, zetrzyj skórkę. Wyciśnij sok i wymieszaj go z jajkami, skórką i cukrem. Podgrzewaj, mieszając trzepaczką, aż krem zgęstnieje. Domieszaj masło dodawane po kawałeczku.Przetrzyj krem przez sitko, przełóż do słoika, wstaw do lodówki. Nagrzej piekarnik do 170°C.
Biszkopt: jajka umyj, rozbij, oddziel białka od żółtek. Białka ubij z cukrem na sztywno. Domieszaj roztrzepane żółtka, przesiane mąki, przyprawy i orzechy. Piecz 40 minut. Poncz: wodę wymieszaj z sokiem, cukrem i wódką. Ostudzone ciasto przekrój na 3 blaty i nasącz ponczem.
Torcik przełóż kremem, lekko dociśnij. Czekoladę na polewę rozpuść z masłem, polej ciasto. Zostaw,by zastygła.Źródło: Naj