Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto z kaszą i ananasem i czekoladą
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Do miski wbić jajka, dodać cukier i miksować na najwyższych obrotach miksera ok. 8-10 min (do uzyskania jasnej, puszystej masy). Następnie zmniejszyć obroty miksera i wmiksować do jajek olej i syrop. Mąkę wymieszać z kaszą manną i proszkiem do pieczenia. Na średnich obrotach miksera wmiksować do ciasta na przemian suche składniki i śmietanę.
Tortownicę o średnicy 24 cm posmarować masłem i wysypać bułką tartą. Do tak przygotowanej blaszki przełożyć ciasto, wyrównać i na wierzchu ułożyć ćwiartki ananasa na przemian z kostkami czekolady. Blachę z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ciasto 45-50 minut (do tzw. suchego patyczka). Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika i odstawić do całkowitego wystudzenia.