Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto z kaszą i ananasem i czekoladą
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2282
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18037
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2027
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2282
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18037
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2027
Składniki
Do miski wbić jajka, dodać cukier i miksować na najwyższych obrotach miksera ok. 8-10 min (do uzyskania jasnej, puszystej masy). Następnie zmniejszyć obroty miksera i wmiksować do jajek olej i syrop. Mąkę wymieszać z kaszą manną i proszkiem do pieczenia. Na średnich obrotach miksera wmiksować do ciasta na przemian suche składniki i śmietanę.
Tortownicę o średnicy 24 cm posmarować masłem i wysypać bułką tartą. Do tak przygotowanej blaszki przełożyć ciasto, wyrównać i na wierzchu ułożyć ćwiartki ananasa na przemian z kostkami czekolady. Blachę z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ciasto 45-50 minut (do tzw. suchego patyczka). Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika i odstawić do całkowitego wystudzenia.