Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalne w przygotowaniu ciasto z dodatkiem borówek. Połączenie kaszy manny z kefirem sprawia, że wypiek jest niezwykle wilgotny i delikatny. Do jego przygotowania nie potrzebujesz nawet miksera, wystarczy zmieszać ze sobą wszystkie składniki i gotowe!
Keksówka 35x12 cm
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 115
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 142
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 300
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1209
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 929
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 115
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 142
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 300
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1209
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 929
Składniki
Borówki umyj pod bieżącą wodą i osusz.
Kaszę mannę przełóż do większej miski, wlej kefir i wymieszaj.
Następnie dodaj jajka, cukier i cukier wanilinowy i ponownie zamieszaj. Miskę przykryj i odstaw na 2 godziny.
Po upływie czasu do masy wsyp proszek do pieczenia i wszystko wymieszaj po raz trzeci.
Gotowe ciasto przełóż do foremki z papierem do pieczenia. Na wierzchu wysyp borówki.
Ciasto piecz przez 1 godzinę w 170 stopniach Celsjusza. Po wyjęciu z piekarnika pozostaw do ostygnięcia. Serwuj posypane cukrem pudrem.