Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalne w przygotowaniu ciasto z dodatkiem borówek. Połączenie kaszy manny z kefirem sprawia, że wypiek jest niezwykle wilgotny i delikatny. Do jego przygotowania nie potrzebujesz nawet miksera, wystarczy zmieszać ze sobą wszystkie składniki i gotowe!
Keksówka 35x12 cm
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 161
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15539
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 161
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15539
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Borówki umyj pod bieżącą wodą i osusz.
Kaszę mannę przełóż do większej miski, wlej kefir i wymieszaj.
Następnie dodaj jajka, cukier i cukier wanilinowy i ponownie zamieszaj. Miskę przykryj i odstaw na 2 godziny.
Po upływie czasu do masy wsyp proszek do pieczenia i wszystko wymieszaj po raz trzeci.
Gotowe ciasto przełóż do foremki z papierem do pieczenia. Na wierzchu wysyp borówki.
Ciasto piecz przez 1 godzinę w 170 stopniach Celsjusza. Po wyjęciu z piekarnika pozostaw do ostygnięcia. Serwuj posypane cukrem pudrem.