Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto z kaszy manny z kakao na herbatnikach w polewie
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 78
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 78
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
na blachę wyłożyć herbatniki
masa: mleko 1 szklankę cukru cukier waniliowy masło roślinne zagotować, dodać 1 szklankę kaszy manny gdy zacznie gęstnieć dodać 3 łyżki kakao
polewa: 1/2 kostki margaryny rozpuścić dodać 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki kakao i wymieszać dodać 2 łyżki gotowanej (wrzącej) wody
na blachę wyłożona herbatnikami wyłożyć masę przykryć ja herbatnikami polać polewa i pozostawić do wystygnięcia