Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
taki trochę mix przepisów
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1321
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25049
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 157
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1321
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25049
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 157
Składniki
Składniki na ciasto czyli, kleik ryżowy, jajka, margaryna, proszek do pieczenia, cukier dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Dzielimy na dwie części i każdą oddzielnie pieczemy w tortownicy wyłożonej papierem około 20 minut w temp 180 st.
Jabłka zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Na patelnię wlać wodę dodać jabłka, smażyć do miękkości i odparowania nadmiaru płynu. Do gorących jabłek wsypać suchą galaretkę, cynamon i dosłodzić do smaku. Dokładnie wymieszać. Poczekać aż ostygnie.
Na pierwszy upieczony blat wykładamy masę jabłkową. Przykrywamy drugim i lekko dociskamy. I do lodówki. Gdy galaretka się zetnie mamy gotowe ciasto.