Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto z kokosowymi pralinkami"
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 229
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 365
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 229
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 365
Składniki
Wiśnie przełóż na sitko i poczekaj, aż ociekną z zalewy. Czekoladę połam na kawałeczki, stop ją wraz z masłem w gorącej kąpieli wodnej. Jajka ubij z cukrem na puszystą, jasnokremową masę.
Mąkę wymieszaj z drobnymi wiórkami kokosowymi oraz proszkiem do pieczenia. Masę czekoladową połącz z ubitymi jajkami. Porcjami dosyp sypkie . Wlej mleko. Dobrze wymieszaj mikserem. Do przygotowanego ciasta wrzuć osączone wiśnie i jeszcze raz przemieszaj całość łyżką.
Blachę posmaruj tłuszczem. Oprósz mąką. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Wetknij w nie kokosowe pralinki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz przez 35 minut.
Gotowe ciasto studź w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami przez 20 minut. Potem wyjmij, postaw na kratce kuchennej i pozostaw do całkowitego wystudzenia.
Grube wiórki koksowe zrumień na patelni bez tłuszczu. Przesyp na talerzyk, poczekaj, aż wystygną. Przed podaniem ciasto pokrój na porcje. Udekoruj kleksami bitej śmietany i zrumienionymi wiórkami.
ok. 20 minut
Pieczenie ok. 35 minut
porcja ok. 590 kcalŹródło: Tina