Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest tu tych przepisów kilka więc wklejam i mój gdyż trochę inaczej robię krem. Taka forma łączenia składników na początku mnie zaskoczyła ale okazało się że to niezły pomysł.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3873
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414934
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2421
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3873
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414934
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2421
Składniki
2 szklanki mleka zagotować ze szklanka cukru i cukrem waniliowym. Na gotujące się mleko wlewamy wymieszane ze szklanką mleka obie mąki i żółtka. Gotujemy budyń gdy jest gotowy i gorący dodajemy kostkę margaryny i miksujemy aż uzyskamy jednolitą masę. Na koniec wsypujemy kokos i łączymy go z kremem. Musimy zostawić trochę kokosu aby posypać wierzch ciasta. Układamy warstwy i tu możecie to zrobić według siebie. Ja układałam po 4 krakersy wzdłuż i 4 w szerz blaszki. Wyszły mi 4 warstwy. Każdą z nich smarujemy ciepłym kremem. Na ostatnią warstwę kładziemy najmniejszą ilość kremy i posypujemy kokosem. To ciasto smakuje najlepiej w temperaturze pokojowej moim skromnym zdaniem:-))Smacznego