Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest tu tych przepisów kilka więc wklejam i mój gdyż trochę inaczej robię krem. Taka forma łączenia składników na początku mnie zaskoczyła ale okazało się że to niezły pomysł.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 18
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 250
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1134
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 112
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 18
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 250
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1134
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 112
Składniki
2 szklanki mleka zagotować ze szklanka cukru i cukrem waniliowym. Na gotujące się mleko wlewamy wymieszane ze szklanką mleka obie mąki i żółtka. Gotujemy budyń gdy jest gotowy i gorący dodajemy kostkę margaryny i miksujemy aż uzyskamy jednolitą masę. Na koniec wsypujemy kokos i łączymy go z kremem. Musimy zostawić trochę kokosu aby posypać wierzch ciasta. Układamy warstwy i tu możecie to zrobić według siebie. Ja układałam po 4 krakersy wzdłuż i 4 w szerz blaszki. Wyszły mi 4 warstwy. Każdą z nich smarujemy ciepłym kremem. Na ostatnią warstwę kładziemy najmniejszą ilość kremy i posypujemy kokosem. To ciasto smakuje najlepiej w temperaturze pokojowej moim skromnym zdaniem:-))Smacznego