Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ulubione ciasto mojej mamy:)
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 38
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 38
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2726
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 151
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 117
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 38
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 38
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2726
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 151
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 117
Składniki
Ciasto: Z podanych składników upiec biszkopt.
Krem: 20 dag. chałwy, 20 dag. margaryny, 4-5 łyżek cukru pudru, 2 łyżki rodzynek i posiekane orzechy, 25 ml. alkoholu. Miękką margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, nie przerywając ucierania dodawać pokruszoną chałwę, a następnie, alkohol, rodzynki, orzechy. Zimny biszkop przekroić wzdłuż na dwie części, przełożyć kremem, posmarować także boki i wierzch ciasta.
Dekoracja: tabliczka białej czekolady, czekoladowe listki. Rozpuszczoną czekoladą polać ciasto i ułożyć listki czekoladowe. SMACZNEGO!!! Ciasto najlepiej piec w blaszce 35/ 22