Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawe połączenie smaków i wcale nie jest za słodkie:-) Przepis od szwagierki- po lekkiej przeróbce.
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1451
Polecam.
Odsłon: 237
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 54
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 251
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1451
Polecam.
Odsłon: 237
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 54
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 251
Składniki
Śliwki namoczyć w wódce na noc, osączyć i pokroić w kawałki. Jeśli ktoś zapomni namoczyć na noc to pokroić suszone i zalać wódką- wtedy wystarczy pół godziny.
Jajka z cukrem i wodą ubić, dodać mąki przesiane z proszkiem i kakao, wymieszać, dodać olej, wymieszać i wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 20 min. w 150-160 stopniach. Gdy ostygnie nasączyć.
Masło utrzeć na puch dodając po trochu krem czekoladowy. Dodać osączone i pokrojone śliwki, wymieszać i wyłożyć na biszkopt. Śmietanę ubić (jeśli ktoś lubi bardziej słodkie to może dodać 2 łyżki pudru) z fix-ami i wyłożyć na krem. Na wierzch zetrzeć gorzką czekoladę. Schłodzić.