Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto z leśnym runem"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 169
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 74
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 169
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 74
Składniki
Ucieram jajka z cukrem. Powoli dodaję olej i mąkę z proszkiem do pieczenia. Rozmrożony szpinak odsączam z wody i dodaję po łyżce, mieszając. Wkładam do natłuszczonej blaszki. Piekę w temp. 180oC ok. 80 min. Studzę, odcinam krążek ciasta (1/3 wys.) i kruszę.
Masa: rozpuszczam galaretkę w szkl. wody. Ubijam śmietanę z cukrem, mieszam z serkiem mascarpone, tężejącą galaretką i wykładam na ciasto (pozostawione 2/3). Posypuję ciastem pokruszonym, lekko przyciskając okruszki. Na wierzchu układam jagody i porzeczki.Źródło: Kobieta i życie