Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z malinami"
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 259
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 763
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22180
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 259
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 763
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22180
Składniki
Rozbić jajka, oddzielając żółtka od białek. Żółtka ubić z połową szklanki cukru i torebką cukru waniliowego na gładką masę. Białka ubić ze szczyptą soli i resztą cukru na sztywną pianę. Delikatnie połączyć białka z żółtkami.
Mąkę pszenną wymieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Przesiać i dodać do masy jajecznej, delikatnie wymieszać. Margarynę włożyć do dużego rondla i doprowadzić do wrzenia. Dodać do masy.
Masę wylać do formy. Piec przez 30 minut. Wyjąć z piekarnika i szybko ułożyć maliny na wierzchu. Znów włożyć do piekarnika, piec jeszcze przez 5-7 minut. Udekorować miętą. Można posypać cukrem pudrem.
ok. 70 minutŹródło: Twoje Imperium