Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne letnie ciasto z sezonowymi owocami
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8638
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7201
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4923
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327847
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8638
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7201
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4923
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327847
Składniki
Ciasto kruche: Mąkę przesiej z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia Dodaj zimne masło i rozdrobnij do powstania kruszonki Dodaj żółtka i wyrób szybko gładkie ciasto Podziel na dwie połowy, jedną wylep dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia Tortownicę z ciastem wstaw do zamrażalnika, podobnie drugą część ciasta owiniętą folią spożywczą
Bezowa pianka: Do białek wsyp cukier i sól a następnie ubijaj do rozpuszczenia cukru i powstania lśniącej piany przez ok. 10 min
Złożenie ciasta: Wyciągnij tortownicę z zamrażalnika i wysyp na ciasto cieniutką warstwę kaszy manny Następnie ułóż warstwę malin Maliny przykryj bezową pianką Na górę zetrzyj na tarce o grubych otworach drugą część ciasta Piecz przez 30 min w piekarniku nagrzanym do 180°C (grzałka góra dół) Po upieczeniu pozostaw ciasto w zamkniętym piekarniku przez 30 min, potem lekko uchyl drzwiczki