Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne letnie ciasto z sezonowymi owocami
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2923
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1062
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1132
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 294
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2863
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2923
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1062
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1132
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 294
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2863
Składniki
Ciasto kruche: Mąkę przesiej z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia Dodaj zimne masło i rozdrobnij do powstania kruszonki Dodaj żółtka i wyrób szybko gładkie ciasto Podziel na dwie połowy, jedną wylep dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia Tortownicę z ciastem wstaw do zamrażalnika, podobnie drugą część ciasta owiniętą folią spożywczą
Bezowa pianka: Do białek wsyp cukier i sól a następnie ubijaj do rozpuszczenia cukru i powstania lśniącej piany przez ok. 10 min
Złożenie ciasta: Wyciągnij tortownicę z zamrażalnika i wysyp na ciasto cieniutką warstwę kaszy manny Następnie ułóż warstwę malin Maliny przykryj bezową pianką Na górę zetrzyj na tarce o grubych otworach drugą część ciasta Piecz przez 30 min w piekarniku nagrzanym do 180°C (grzałka góra dół) Po upieczeniu pozostaw ciasto w zamkniętym piekarniku przez 30 min, potem lekko uchyl drzwiczki