Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne letnie ciasto z sezonowymi owocami
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 588
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11879
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13499
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 588
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11879
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13499
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Ciasto kruche: Mąkę przesiej z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia Dodaj zimne masło i rozdrobnij do powstania kruszonki Dodaj żółtka i wyrób szybko gładkie ciasto Podziel na dwie połowy, jedną wylep dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia Tortownicę z ciastem wstaw do zamrażalnika, podobnie drugą część ciasta owiniętą folią spożywczą
Bezowa pianka: Do białek wsyp cukier i sól a następnie ubijaj do rozpuszczenia cukru i powstania lśniącej piany przez ok. 10 min
Złożenie ciasta: Wyciągnij tortownicę z zamrażalnika i wysyp na ciasto cieniutką warstwę kaszy manny Następnie ułóż warstwę malin Maliny przykryj bezową pianką Na górę zetrzyj na tarce o grubych otworach drugą część ciasta Piecz przez 30 min w piekarniku nagrzanym do 180°C (grzałka góra dół) Po upieczeniu pozostaw ciasto w zamkniętym piekarniku przez 30 min, potem lekko uchyl drzwiczki