Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto z marcepanem"
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 84
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 72
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 84
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 72
Składniki
Utrzyj miękką kostkę masła z oboma cukrami, dodaj jajka, śmietanę i kakao. Wciąż ucierając dodawaj suche na ciasto. Z marcepana uformuj wałeczek. Wlej 1/3 ciasta do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, rozłóż marcepanowy wałeczek i zalej resztą ciasta.
Piecz ok. 60 min w temp. 180°C. We wrzącej śmietance rozpuść połamaną na kawałki czekoladę. Wierzch ciasta polej polewą i posyp płatkami migdałowymi.
80 minut. Porcja: 320 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie