Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto z marcepanem"
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 208
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 208
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Składniki
Utrzyj miękką kostkę masła z oboma cukrami, dodaj jajka, śmietanę i kakao. Wciąż ucierając dodawaj suche na ciasto. Z marcepana uformuj wałeczek. Wlej 1/3 ciasta do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, rozłóż marcepanowy wałeczek i zalej resztą ciasta.
Piecz ok. 60 min w temp. 180°C. We wrzącej śmietance rozpuść połamaną na kawałki czekoladę. Wierzch ciasta polej polewą i posyp płatkami migdałowymi.
80 minut. Porcja: 320 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie