Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
... smaczne i łatwe w wykonaniu...
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 79
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2805
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 79
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2805
Składniki
Ciasto: -0,5 kg mąki -1 szklanka cukru 2 jajka,1 margaryna,2 cukry waniliowe,2 łyżeczki proszku do pieczenia,3 budynie śmietankowe,1 kg jabłek. Masa kokosowa: 2 jajka,1 szklanka cukru,wiórki kokosowe 20 dag,0,5 kostki margaryny Mąkę,cukier jajka,margarynę ,proszek i cukier waniliowy zagnieść.Ciasto podzielić na 2 części,jedną wyłożyć na blaszkę na to pokrojone w cząstki jabłka,następnie wykładamy masę budyniową ugotowaną z 3 budyni śmietankowych i 1 litra mleka.Przykrywamy drugą częścią ciasta i kładziemy masę kokosową,którą wykonujemy w następujący sposób:
Margarynę rozpuścić,ostudzić.Ubijamy pianę z 2 białek,dodajemy cukier,2 żółtka,wiórki,dobrze wymieszać.Do masy dodajemy rozpuszczoną margarynę i jeszcze wymieszać..