Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40498
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 424
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 204
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 387
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9315
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40498
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 424
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 204
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 387
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9315
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli.
Dodajemy kolejno cukier, żółtka, przesianą mąkę, proszek do pieczenia i kakao.
Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy przygotowane ciasto.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30-40 minut.
Przygotowujemy masę: banany kroimy na mniejsze części, następnie miksujemy z masłem i cukrem na gładką masę. Dodajemy sok i skórkę z 1 cytryny.
Wystudzony biszkopt kroimy na dwie lub trzy części, nasączamy i przekładamy masą bananową. Gotowy tort smarujemy bitą śmietaną i posypujemy startą czekoladą.
No to teraz zjeść ! :> Smacznego.