Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13796
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1586
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15394
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6285
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13796
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1586
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15394
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6285
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli.
Dodajemy kolejno cukier, żółtka, przesianą mąkę, proszek do pieczenia i kakao.
Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy przygotowane ciasto.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30-40 minut.
Przygotowujemy masę: banany kroimy na mniejsze części, następnie miksujemy z masłem i cukrem na gładką masę. Dodajemy sok i skórkę z 1 cytryny.
Wystudzony biszkopt kroimy na dwie lub trzy części, nasączamy i przekładamy masą bananową. Gotowy tort smarujemy bitą śmietaną i posypujemy startą czekoladą.
No to teraz zjeść ! :> Smacznego.