Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt z serkiem mascarpone i musem czekoladowym.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 182
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22412
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 208
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 182
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22412
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 208
Składniki
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Do ubitych białek dodawać po jednym żółtku. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao. Mąkę dodać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać. Biszkopt przelać do formy 20X20 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 15 minut w 180 stopniach. Masę nakładać na dobrze ostudzony biszkopt i nasączony mocnym naparem z herbaty.
Wykonanie masy Mleko zagotować z cukrem i ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puszystą piane i powoli dodawać na przemian mleko w proszku i zagotowane mleko z cukrem.
Wykonanie kremu Śmietankę mocno podgrzać, zalać posiekaną czekoladą i mieszać do rozpuszczenia. Odstawić do ostudzenia. Ostudzoną śmietankę (dodawać małymi partiami) miksować z serkiem mascarpone. Gotowy krem przełożyć ma mleczna masę. Przed podaniem ciasto z masą i musem czekoladowym schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Przed podaniem posypać kakao.