Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto rewelacyjna jest masa, bo jogurty można dawać różno -smakowe i tworzyć pyszne smaki owocowe!
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 100
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 102
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 100
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 102
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka mieszamy. Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia. Mieszamy, wylewamy na blachę o wymiarach 25/36. Pieczemy do 30 minut w 180 stopniach. Przekrawamy na pół. Ciasto: Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do nich 0,5 szkl cukru, rodzynki, orzechy i olej. Odstawiamy na dwie godziny. Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy jedno żółtko, miód, mąkę, sodę, i jabłka. Mieszamy i pieczemy do 40 minut w 180 stopniach. Masa: Z mleka, cukru, żółtek i mąk gotujemy budyń. Łączymy z utartym masłem na końcu z jogurtami. Przełożenie ciasta: Biszkopt- masa- ciasto- masa- biszkopt