Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto rewelacyjna jest masa, bo jogurty można dawać różno -smakowe i tworzyć pyszne smaki owocowe!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10867
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4853
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 969
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9310
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1379
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10867
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4853
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 969
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9310
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1379
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka mieszamy. Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia. Mieszamy, wylewamy na blachę o wymiarach 25/36. Pieczemy do 30 minut w 180 stopniach. Przekrawamy na pół. Ciasto: Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do nich 0,5 szkl cukru, rodzynki, orzechy i olej. Odstawiamy na dwie godziny. Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy jedno żółtko, miód, mąkę, sodę, i jabłka. Mieszamy i pieczemy do 40 minut w 180 stopniach. Masa: Z mleka, cukru, żółtek i mąk gotujemy budyń. Łączymy z utartym masłem na końcu z jogurtami. Przełożenie ciasta: Biszkopt- masa- ciasto- masa- biszkopt