Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre ciasto,idealne na imprezę urodzinową i nie tylko. Polecam!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1316
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5845
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18480
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1316
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5845
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18480
Składniki
Upiec dwa jasne biszkopty (25x36). wystudzić. .
3/4 szklanki mleka zagotować z cukrami,a w pozostałym mleku rozprowadzić mąkę i wlać do gotującego się mleka.Ugotować budyń. Ostudzić. Kostkę Kasi utrzeć i porcjami dodawać zimny budyń i dwa żółtka.
Na pierwszy biszkopt nałożyć krem ( trochę kremu zostawić,żeby cieniutko posmarować wierzch ciasta). Posypać połową orzechów,rodzynek (u mnie tym razem wersja bez rodzynek,za to dodałam płatki migdałów) i ryżu preparowanego. Drugi biszkopt posmarować masą karmelową,i stroną posmarowaną przykryć pierwszy biszkopt. Górę lekko posmarować pozostałym kremem. I posypać resztą orzechów,rodzynek i ryżem. Połowę tabliczki czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej,dodać 1-2 łyżki mleka. Roztopioną czekoladą ,,popisać" wierzch ciasta. Ciasto schłodzić w lodówce kilka, kilkanaście godzin (żeby łatwo się kroiło).