Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre ciasto,idealne na imprezę urodzinową i nie tylko. Polecam!
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 98
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 1471
Makaron spaghetti podany z sosem serowo śmietankowym.
Odsłon: 86
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 1201
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 98
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 1471
Makaron spaghetti podany z sosem serowo śmietankowym.
Odsłon: 86
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 1201
Składniki
Upiec dwa jasne biszkopty (25x36). wystudzić. .
3/4 szklanki mleka zagotować z cukrami,a w pozostałym mleku rozprowadzić mąkę i wlać do gotującego się mleka.Ugotować budyń. Ostudzić. Kostkę Kasi utrzeć i porcjami dodawać zimny budyń i dwa żółtka.
Na pierwszy biszkopt nałożyć krem ( trochę kremu zostawić,żeby cieniutko posmarować wierzch ciasta). Posypać połową orzechów,rodzynek (u mnie tym razem wersja bez rodzynek,za to dodałam płatki migdałów) i ryżu preparowanego. Drugi biszkopt posmarować masą karmelową,i stroną posmarowaną przykryć pierwszy biszkopt. Górę lekko posmarować pozostałym kremem. I posypać resztą orzechów,rodzynek i ryżem. Połowę tabliczki czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej,dodać 1-2 łyżki mleka. Roztopioną czekoladą ,,popisać" wierzch ciasta. Ciasto schłodzić w lodówce kilka, kilkanaście godzin (żeby łatwo się kroiło).