Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z masą orzechową- takie smaczne tortowe ciasto do kawy!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11768
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11768
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Ciasto: Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i żółtkami. Następnie dodajemy mąki, proszek do pieczenia, amoniak i ubita pianę z białek. Ciasto dzielimy na 3 części do jednej dajemy wiórki kokosowe i olejek, do drugiej orzechy a do trzeciej mak. Pieczemy osobno około 35 minut w 180 stopniach w foremce 25/36.
Masa z orzechami: Mleko zagotowujemy i zalewamy nim orzechy. Studzimy. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy po trochu orzechów i miksujemy. Przekładamy placki. Na spód ciasto kokosowe- ciasto makowe- ciasto- orzechowe- dowolna dekoracja