Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Specjalnie dla Babci i według Jej przepisu. Dziękujemy. :)
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 267
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4993
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4850
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44921
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 539
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 267
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4993
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4850
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44921
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 539
Składniki
Jajka ubić z cukrami na puszystą masę. Dodać do nich olej i wodę oraz wmieszać dokładnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Ciasto wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia i poukładać połówki lub ćwiartki moreli.
Piec ok. 40 minut w temp. 170-180 stopni C, do suchego patyczka, grzałki góra-dół.
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem, aczkolwiek połączenie kwaśnych moreli i słodkiego ciasta jest najpyszniejsze.
Smacznego. :)