Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Specjalnie dla Babci i według Jej przepisu. Dziękujemy. :)
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 38
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1990
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 38
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1990
Składniki
Jajka ubić z cukrami na puszystą masę. Dodać do nich olej i wodę oraz wmieszać dokładnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Ciasto wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia i poukładać połówki lub ćwiartki moreli.
Piec ok. 40 minut w temp. 170-180 stopni C, do suchego patyczka, grzałki góra-dół.
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem, aczkolwiek połączenie kwaśnych moreli i słodkiego ciasta jest najpyszniejsze.
Smacznego. :)