Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Specjalnie dla Babci i według Jej przepisu. Dziękujemy. :)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 184
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4403
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11968
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6813
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5608
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 184
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4403
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11968
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6813
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5608
Składniki
Jajka ubić z cukrami na puszystą masę. Dodać do nich olej i wodę oraz wmieszać dokładnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Ciasto wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia i poukładać połówki lub ćwiartki moreli.
Piec ok. 40 minut w temp. 170-180 stopni C, do suchego patyczka, grzałki góra-dół.
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem, aczkolwiek połączenie kwaśnych moreli i słodkiego ciasta jest najpyszniejsze.
Smacznego. :)