Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pycha, fajne połączenie smaków, coś na lato!
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19740
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2871
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3952
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 643
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19740
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2871
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3952
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 643
Składniki
Na początku przygotujmy truskawki zmiksujmy je zagotujmy i zmieszajmy z galaretkami. Przygotujmy masę śmietankową śmietankę ubijamy na sztywno i mieszamy z rozpuszczoną żelatyną we wrzątku.
Ciasto kruche: Z margaryny, mąki, cukru pudru, amoniaku, proszku do pieczenia, śmietany i jajek zagniatamy ciasto. Pieczemy. Forma 25/36 , 180 stopni do 20 minut każdy.
Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe składniki i mieszamy. Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach na blaszce o wymiarze 25/36.
Masa serowa: Do garnka dajemy margarynę rozpuszczamy. Mieszamy z serem, cukrem i żółtkami. Gotujemy do 15 minut mieszając. W mleku mieszamy budynie i wlewamy do sera, jeszcze chwilę gotujemy. Galaretkę rozpuszczamy w 0,5 szkl wrzątku i mieszamy z serem. Odstawiamy by masa tężała po czym wykładamy na ciasto.
Ułożenie gotowego ciasta na spodzie biszkopt- masa serowa- ciasto kruche- kajmak- herbatniki- tężejąca masa truskawkowa- masa śmietankowa- dowolna dekoracja.