Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie ciasto do popołudniowej kawy. Bardzo smaczne. Polecam.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 276
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1377
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4273
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 276
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1377
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4273
Składniki
Keksówkę o wymiarach 30x11 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Jajka wybite ze skorupek lekko ubić mikserem. Dodać cukier i nadal ubijać, aż cukier się rozpuści. W dwóch lub trzech partiach dodawać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Wlać olej i ekstrakt waniliowy. Ciągle ubijać mikserem. Na koniec dodać orzechy i żurawinę wymieszane w łyżce mąki. To jest ważne, aby bakalie nie opadły na dno ciasta. Całość masy przełożyć do foremki. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 40-45 minut. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić jeszcze patyczkiem, czy ciasto się upiekło. Po wystudzeniu polać lukrem z cukru pudru i dwóch-trzech łyżek wody.